Parsifal Vejetaryen Restaurant - Lezzet Elçisi <script async='async' crossorigin='anonymous' src='https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1500064663966349'></script>

Parsifal Vejetaryen Restaurant

Paylaş


“Sağlıklı Yaşam” mottosuna destek olmak amacıyla sizlere Beyoğlu Parsifal Vejetaryen Restoran’dan bildiriyorum…

İstanbul’da 1996 senesinde açılmış vegan & vejetaryen konseptli bir mekan burası. Açıldığı yıllarda, Beyoğlu’nda bu tarza sahip bir başka restoran yokmuş. Bugüne geldiğimizde ise, Trip Advisor tarafından mükemmeliyet sertifikası almış ve dünyanın dört bir yanından hayvan hakları kuruluşlarından tutun da; vejetaryen & vegan derneklerine kadar hepsi tarafından takdir edilen bir restoran olmayı başarabilmiş. Şüphesiz ki bu noktaya varmasında, işletmecisi Nahit Tütüncüoğlu’nun başarıları takdire şayan.



 Menüsü çok geniş çeşit çeşit lezzetlerle bezenmiş. Beş farklı dilde yazılı menüleri, yabancı misafirlerinin fazlalığını gösteriyor. Ayrıca tam bir yemek dergisi kıvamında… Mekanda çalan müzik, ortamın havasına uygun sakinleştirici… Karşılıklı duvarlarda boydan boya belli bir teması olmayan, çerçeveli resimler bulunuyor. Logosunda da bulunduğu üzere, yoğunca kedi motifleri var.


 Siparişimiz gelmeden masaya; kendi yapımları mısır ekmeği ve zeytinli ekmek servis ediliyor. Yanlarında kekikli zeytinyağı kâsesi. Bu kadar çok çeşit barındıran bir menüden, sizlere seçtiğimiz bir iki tadı anlatmak yerine; ortaya karışık söyledik…


 Tabağın Adı: Parsifal Special
İçindekiler: 1 şiş Parsifal Izgara, 1 adet Mantar Köftesi (isteğe göre sebze köftesi veya soya kıymalı içli köfte de veriliyor), 2 adet Patatesli Muska Böreği, Pazı Dolma, Sebze Sote, Rum usulü Közleme, Pilav
Parsifal Izgara ile başlayalım; normal porsiyonda 3 şiş bu tabakta 1 şiş bulunuyor. İstiridye mantarı, Hellim Peyniri, kırmızı - yeşilbiber, domates, Soya sosu, zeytinyağı ve kuru baharatlar ilave ederek bekletilmiş ve sonra ızgara edilerek bu tabakta yer bulmuş. İstiridye mantarı büyüklüğü ve ete benzeyen tadıyla ve yanındaki leziz Hellim peyniri damağımı şenlendirdi.
İkinci olarak Mantar Köftesi, normal porsiyonda 3 adet bu tabakta 1 adet bulunuyor. 3 çeşit mantar karışımı, soya kıyması ve pirinç ile harmanlandıktan sonra özel sosuna bulandırılıp kızartılmış.



Daha sonra Pazı Dolma; normal porsiyonda 10 adet bu tabakta 3 adet, üstü yoğurt ile servis edildi. Yaprağın nasıl bu kadar yumuşak kaldığına dair sırrı Nahit Bey’den dinledim; belki başka bir yazıda sizlerle paylaşabilirim.  Pirinç, bulgur, soğan ve baharatlardan oluşan karışım pazı yapraklarına sarılır ve buharda pişirilir. İstanbul’da yediğim en lezzetli dolmalardan biri olarak hafızamda yerini aldı.
Sebze Sote; Mevsim sebzeleri diri diri jülien doğranmış ve harlı alevde soya sosu ile sotelenmiş. İçeresinde kabağın bolca olduğu çok hafif bir lezzet.
Tabaktaki favorime geldi sıra; Rum usulü Közleme! İçerisinde közlenmiş patlıcan, kavrulmuş soğan, sarımsak, biber ve domates bulunmakta. Patlıcan severler tattıklarında ne kadar lezzetli olduğu konusunda bana hak vereceklerdir.


Son olarak da; Patatesli Muska Böreği. Normal porsiyonda 5 adet bu tabakta 2 adet bulunmakta. İçeriği; patates, yeşil soğan, dereotu ve baharatlar. Başımı döndüren tatlardan biri de bu çıtır çıtır olan börekti.

Parsifal Restoran’a neden gidilir?
1)      Bir daha “Et yemeden doymam ben!” dememek için.
2)      Vejetaryen ruhunu anlayabilmek için.
3)      Sebzeleri daha çok sevebilmek için.

Mekan görselleri; 




 Adres: 
Şehit muhtar Mah. Kurabiye Sk. No:9/A Beyoğlu (0212 245 2588)


Bu yazı WoMEN Dergisi 2014 Şubat Sayısı için hazırlanmıştır. ( www.womendergisi.com )

Hoş sohbeti ve yardımları için mekanın işletmecisi Nahit Tütüncüoğlu'na sonsuz teşekkürler!


Bize destek olmak istersen yapman gerekenleri Destek Ol sayfasında bulabilirsin. 


Sosyal medyada takip etmek istersen:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pages