Çırağan Palace Kempinski Yılbaşı Gala Yemeği - Lezzet Elçisi <script async='async' crossorigin='anonymous' src='https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1500064663966349'></script>

Çırağan Palace Kempinski Yılbaşı Gala Yemeği

Paylaş

2015'e hoş geldin dememize çok az bir zaman kaldı, her taraf çam ağaçları ve yeni yıl süsleriyle doldu. Belli ki şehrin en renkli zamanları bunlar. Yılın bu vakitleri yılbaşı gecesi neredesin, kiminlesin soruları da dillerden düşmüyor haliyle. Ben de sizlere geçen hafta deneyimlediğim Çırağan Palace Kempinski Laledan Restaurant Yılbaşı Gala Yemeği menüsünü tanıtmak istiyorum. Yeni yıl öncesi misafirlerine sunmak üzere hazırladıkları altı parçalı menüyü deneyimleme şansına sahip olan altı kişiden biriydim.


Saray'dan içeri giriş yaptıktan sonra daha önce de sizlere tanıttığım Laledan Restaurant'a doğru heyecanlı bir şekilde yol aldım. Girişte kocaman bir yeni yıl ağacı, etrafında hediyeler. (ki gecenin sonunda onları bizlere hediye ettiler.) Bizler için hazırlanan masanın başına geldiğimde önce biraz şaşırdım. Alıştığımız kırmızı ve yeşil yılbaşı teması, yerini siyah ve beyazın asil uyumuna bırakmıştı. Pembe masa çiçekleri ve ışıl ışıl parlayan mumlarla masa düzeni saray mutfağı farkını hissettiriyordu.

İlk olarak Çırağan'ın kendi kokteyl yaratıcıları tarafından  hazırlanmış hoş geldiniz kokteyli sunuldu. Kokteyl ve çiçeklerin arasındaki renk uyumu şahane!


İçerisinde ahududu, Cointreau ve şampanya bulunuyor. Keyifli bir başlangıç yapıyoruz.

İlk sunum Akdeniz Sinariti Tartar.


Aşağıdan yukarı sayarsak: roka jölesi, tartar, avokadolu mayonez, ekşi mayalı ekmek gevreği, somon havyarı ve yanında kişnişli krepler bulunuyor. Havyar ve ekmek gevreği tartare sunumlarının olmazsa olmazı durumunda ancak avokadolu mayonez, roka jölesi ve kişnişli krepler tabağa farklı bir lezzet katmıştı.

İkinci sunum Istakozlu Ravioli.


Şampanya ve tereyağlı krema sosu ravioliye muhteşem bir tat katmıştı. Altındaki deniz börülcesi ve leziz ıstakozuyla yemeği biraz tuzlu bulmamızın dışında çok çok lezzetliydi.

Üçüncü sunum olarak Tava Kaya Levreği.


İlk ana yemek olarak sunulan kaya levreği oldukça yumuşak ve lezzetliydi. Sizi şaşırtacak şey ise  fırınlanmış enginar, kabak parçaları ve tabağın alt kısmındaki dereotu yağı. Tabaktaki tat uyumu muhteşem.

İkinci ana yemekte, balıktan ete dönüldüğü için beyaz şaraptan da kırmızıya dönüyoruz. Şarap seçimleri de gayet başarılıydı. 

Ete geçmeden önce ağzımızı nötrlemek için mentollü portakal sorbesi geldi. 


İkinci ana yemeğe geçmeden önce bizlere fresh bir geçiş sağlandı.

Beşinci sunum olarak Kıtır Baharat ile Kaplanmış Dana Bonfile.


Tabağın sol tarafı çatalla ezilmiş tereli patates üzerinde tava kaz ciğeri, sağ tarafta ise baharatla kaplanmış bonfile. Şefin tercihi orta pişmiş olarak servis edilmesiydi ancak ben bir sürü deniz mahsulünün ardından iyi pişmiş bir et yemek istedim. 

Trüf mantar sos ve etin üzerindeki kıtır baharatları çok beğendiğimi söylemem gerek. Masamızda baharatların etin tadını bastırdığını söyleyen dostlarımız olsa da bence öyle değildi. 
Kaz ciğeri ise güzel pişirilmiş ve yumuşacıktı.

Sıra son sunum olan tatlıya geldi. Daha önce iki kez tatlı konusunda beni olumlu yönde şaşırtan Çırağan bu seferde aynısını yaptı. 

Dondurulmuş, Tahiti Usulü Vanilyalı Parfe


Bu tatlı seyirlik mi yoksa yemelik mi diye düşünürken, sıcak çikolata altın renkli çikolata topunun başından aşağı döküldü. 


Alt kısmı yumuşak gofret çikolata, üzerindeki çikolata topunun içinde fıstıklı makaron, yanında "William" armutuyla bu tablo hafızamdan silinmeyecekler arasında yerini aldı. 

Siz de canlı müzik eşliğinde, sınırsız alkol ve bu lezzetli Chef Ahmet Kara imzalı menüyle yeni yıla girmek isterseniz hiç pişman olmazsınız. Yılbaşı Gala Yemeği fiyatı kdv dahil 490tl. Ayrıca geceye devam etmek isteyen misafirler Balo Salonunda olacak Dj performanslı after-party için 100tl ek ücret ödeyerek saraydaki eğlencelerini sürdürebilirler.

Rezervasyon: 0212 236 73 33

Bu özel geceye bizleri davet eden Çiler İlhan ve Cansu Baş'a çok teşekkür ederim.

Masa düzeni brides project tarafından yapılmıştır.

Bize destek olmak istersen yapman gerekenleri Destek Ol sayfasında bulabilirsin. 
Sosyal medyada takip etmek istersen:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pages