Yeni nesil aktivite: Evden Firar - Lezzet Elçisi <script async='async' crossorigin='anonymous' src='https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1500064663966349'></script>

Yeni nesil aktivite: Evden Firar

Paylaş

Bugüne kadar kitaplar okudunuz, filmler izlediniz, oyunlar oynadınız ve hep o kurguların bir parçası olduğunuzu hayal ettiniz. Ben de sizlere bu yazıda hayalleri gerçekleştireceğiniz, senaryonun kahramanı olabileceğiniz bir oyundan bahsedeceğim. Bu sayede siz de kendi hikayenizin kahramanı olabileceksiniz. 


Oyunun adı Evden Firar. Elinizde İnternet üzerinden yapılmış bir rezervasyon ve evin adresi dışında hiç bir şey yok. Adresi buldunuz ve zile bastınız, diyafondaki ses size çıkacağınız katı fısıldadı. Bu ana kadar heyecanlısınız, katı buldunuz dairenin kapısı açık ve içeriden loş bir ışık süzülüyor. Ev sahibi ortalarda gözükmüyor. Aniden bir ses "kapıyı kapatabilirsiniz, oyun başlamak üzere" diyor. Kapı kapandıktan sonra 60 dakika boyunca bu evde hapis olacaksınız. Kapıyı kapattıktan sonra ilk fark edeceğiniz şey kapının içeriden açılan bir kolu olmadığı...

Heyecanınız bu dakikalarda kendini korkuya çevirmekte. Etrafınızdaki oda kapılarında şifreli ya da anahtarlı kilitler bulunuyor. İlk ipucunu bulduktan sonra her şifre ve ipucu sizi diğer bir odaya sistematik bir şekilde sürüklemekte. Siz 60 dakika içerisinde tüm bu şifreleri ve kilitleri çözerek evden firar edebilir misiniz? 


Biz edemedik! Tamam öyle çok kötü bir performans göstermedik, son şifreye kadar geldik ama zamanı yetiştiremedik. İtiraf etmeliyim ki kurgu oldukça başarılı, aklımızı fazlasıyla kullanmamız gerekiyor. Okul yıllarında öğretmenlerimize "bunlar hayatımız da ne işimize yarayacak ki?" dediğimiz şeyleri bile kullandığımıza şahit olduk. 


Evden firar edebilmek için pek çok yetiyi aynı anda kullanmamız gerekiyor. Dikkatli olun ayrıntıları görmeye çalışın ve en önemlisi pes etmeyin. 



Evden firar etmişseniz problem çözme becerilerinizi arttırmış, baskı altında ve zamana karşı yarışırken ki performansınızı geliştirmiş, evin anahtarının ekip ruhu ve iyi iletişimin arkasında saklı olduğunu görmüşsünüz demektir. İşte tüm bunlara sahip olmak adına bu eğlenceli oyunu deneyimlemenizi öneririm. 

En az 2 en çok 5 kişi katılabileceğiniz bu aktivite, Beyoğlu Cezayir sokakta bulunmakta. 
Rezervasyon için: www.evdenfirar.com 

Adres: Firuzağa Mh. Cezayir Sk. Mateo Mratoviç Apt. Beyoğlu
0212 243 1161

 Bize destek olmak istersen yapman gerekenleri Destek Ol sayfasında bulabilirsin. 
Sosyal medyada takip etmek istersen:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pages