P.F. Chang's - Lezzet Elçisi <script async='async' crossorigin='anonymous' src='https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1500064663966349'></script>


Uzakdoğu mutfağının Etiler'deki ihtişamlı atları önünden herkese merhaba. 


Bu yazıda sizlere Çin mutfağından esintiler sunan P.F. Chang's ı tanıtacağım...

Çok daha önce yazmam gereken bu yazıyı, hayatımdaki sağlık problemleri nedeniyle bugüne dek ertelemiştim. Geciken bu post için siz değerli okuyucularımın affına sığınıyorum.

P.F. Chang's menüsü; Çin'in önemli bölgeleri ve komşu ülkelerinden esinlenerek, kurucu ortağı Philip Chiang tarafından yaratılmış lezzetleri sunmakta.

Yemeklerinin pek çoğu "wok hay" ya da "wok'un nefesini" oluşturan 900 derecelik bir alev ile ısıtılan kuzey tarzı bir Çin wok'unda pişirilmekteymiş. Ne gerek var buna derseniz de; dumansı, karamelize tatları ve çıtır dokularını yalnızca bu eski geleneksel tekniği kullanarak elde edebiliyorlarmış.

P.F. Chang's Etiler'de bulunması ve kapısındaki ihtişamlı atları nedeniyle fiyatlarından çekineceklere müjdeli bir haberim var! 

"Öğlen Tenefüsü" adını verdikleri uygun fiyatlı bu özel menüleri öğlen 12'den akşam 17'ye kadar kullanılabiliyor. Peki, ne mi var bu menülerde? 

İki çeşit çorbadan biri, ana yemek olarak ise et, tavuk ve balık olmak üzere toplam altı çeşit ana yemek arasından biri ve sınırsız soft içecek var. Menünün fıyatı 35tl.

Çorbalardan, Hot & Sour Soup;


İçerisinde; acı beyaz biber ve sirke ile dengelenmiş tavuk, tofu, bambu filizleri ve mantar bulunmakta.
Sirke ve baharat ile arası iyi olan acı severlere tavsiye ederim.

Egg Drop Soup;


Bahartlı tavuk suyu içinde yumurta, taze soğan ve havuç bulunmakta.
Uzakdoğu mutfağı yumurtayı çorba içerisinde kullanmaya bayılıyor ancak Türk'lerin damak tadına pek uygun değil yine de acı sevmeyenler bu çorbayı deneyebilir.

Ana yemeklerden bir et bir de tavuk seçtik.

 Mongolian Beef;


Çin'in Moğolistan bölgesine özel geleneksel bir tariftir. İçerisinde; tam dengelenmiş bir sosla karamelize edilmiş dana eti dilimleri ve yeşil soğan vardır. Beyaz pirinç yada esmer pirinç tercih size kalmış. Etini çok beğendim tam kıvamında, ne sert ne yumuşaktı, soğanları "wok"lanmış ve lezzetliydi.

Sesame Chicken;


Sesame Chicken tavuk seçenekleri arasında acılı olanı. İçerisinde; baharatlı susam sosu, tavuk göğsü, brokoli, kırmızı dolmalık biber, soğan, sarımsak, zencefil ve acı biber vardı. Tavuk göğüsü yumuşaktı, sosu özenle harmanlanmış ve "wok"lanmıştı. Esmer pirinçle güzel lezzetli bir tabaktı.

P.F. Chang's a kadar gelip, imza lezzetlerinden tatmadan dönmek olmazdı.

Masanın başlangıçta gelen göz bebeği Dynamite Shrimp;


Yemeye doyamayacağınız bir lezzet olduğunu söylesem abartmış olmam.
Ağızda bıraktığı taze tadın sırrı; acılı baharatlı sosu ile harmanlanmış, panelenmiş bol aromalı karideslerinden olsa gerek. Sırf Etiler şubesinin harcadığı karides miktarının yılda 3 ton olduğunu söylersem bana hak verirsiniz sanıyorum. 

Tatlı sırasına gelindiğinde ise;

Great Wall of Chocolate;


Çikolata ve çileğin uyumunu pasta üzerinde yansıtan bir şaheserdir kendisi!

Banana Spring Roll;


Kızartılmış muz yanında vanilyalı dondurma ve karamel sosu ile şımartıçı bir lezzet.



Yemeğin sonunda hoş bir aromaya sahip portakallı çaylarından içmeyi de unutmayın!

Mekan görselleri;



Adres:
Etiler Mah. Nispetiye Cad. No: 94 / Etiler
0212 358 60 60


Nazik davetleri ve hoş sohbetleri için Strateji Parkı'ndan Sebahat Bağbars'a, P.F. Chang's dan Pazarlama Müdürü Fatoş Ertaş'a ve öğlen tenefüsümüzü daha anlamlı kılan Nefes Koçu Sesil Sar'a çok çok teşekkür ederiz.

Bize destek olmak istersen yapman gerekenleri Destek Ol sayfasında bulabilirsin. 


Sosyal medyada takip etmek istersen:


2 yorum:

Pages