Casa Caffe Ristorante - Lezzet Elçisi <script async='async' crossorigin='anonymous' src='https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1500064663966349'></script>

Casa Caffe Ristorante

Paylaş


Sirkeci'nin tarih kokan sokakları içerisinde ,gürültü ve kaosdan uzak kalmayı başarabilmiş bir kafe-restorandan bahsetmek istiyorum sizlere. Açılalı 5-6 ay olmuş her geçen gün kendini misafirlerinin önerileriyle geliştirmiş bir yer Casa Caffe Ristorante. Kısa zaman olmasına rağmen açılışından bu yana pek çok müdavim edinmiş kendisine.  Mekanın sahibi Chef Gevanio İtalyan bir anneye sahip olmanın yanı sıra uzun yıllar İngiltere'de İtalyan mutfağı üzerine Chef'lik yapmış biri. Sohbetimiz sırasında Sirkeci'nin restorancılık anlamında gelişeceğine inandığı için bu lokasyonda bir İtalyan Restoranı açma kararı aldığından bahsediyor. 


İlk olarak yemeğe Biftekli Pizza ile başlıyoruz.


Lezzetli bir İtalyan pizzasında aranacak üç özellik vardır. Birincisi hamuru el ile döndürülerek açılmalıdır, ikincisi odun fırınında pişirilmelidir, üçüncüsü ise domates sosu tam kıvamında olmalıdır. Burada önüme konan pizza tam anlamıyla öyle hazırlanmıştı. Hamuru ince olacak diye lahmacun gibi bir pizza yemek istemeyiz değil mi? Netice de pizza hamurlu ve doyurucu bir yemektir ve bunu da hamurunu doğru şekilde açarak ve güzel bir şekilde pişirerek fotoğraftaki gibi bir şölene çevirmek mümkündür. Pizzayı ve üzerindeki etleri çok lezzetli bulduğumu söylemeliyim.

Sırada Patlıcan Soslu Rigatoni var!


Közlenmiş patlıcanlı sosu ile daha önce başka bir yerde yemediğim inanılmaz lezzetli bir yemek. Beğendi üzerine Rigatoni makarna... Durun durun bu kadar basit değil! Parmesan peyniri, közlenmiş patlıcan ve kapya biberinin yakaladığı uyum harika. Patlıcanla aranızda herhangi bir sorun yoksa mutlaka denemenizi önereceğim favori lezzetlerimden biridir. 

Makarnalardan sırada; Köfteli Spagetti


Makarna deyince spagettiden başkasını yemeyenler var biliyorum. İşte bu tabak size istediğiniz spagettiyi ve yanında lezzetli köftelerini sunuyor ama esas olay domates sosunda.

Tüm bunları tadarken yanında mekanın en çok tüketilenlerinden ev yapımı Ice Tea içiyorum.


Siz de benim gibi kutu Ice Tea'lere alışkın ve ondan başkasını içmiyorsanız bilin ki içtiğimiz şey soğuk çay dışında herşey! Gerçek bir soğuk çay demlenmiş ve bir gün dinlendirilmiş çaydan yapılır. İçerisinde şeftali ya da limon aroması (mevsiminde ise meyvesi) konarak hazırlanır. Açıkçası tadını biraz şekersiz buldum ama sağlıklı ve lezzetli olduğu kesin. Detaylar her zaman önemlidir  ve şık sürahi bardak sunumunun yanında içerisinde kullandıkları pipet bile plastik değil kağıttan. Chef Gevanio bunu "Bir şeyi yapıyorsan tam anlamıyla hakkını vererek yapacaksın, eğer sağlıklı bir içecek sunuyorsan plastik pipetle sunmak çok samimiyetsiz." diyerek açıklıyor.

Sırada çok değişik salatalar var!

Yemeğin başından beri gözüm bu ikisinin üzerindeydi onları sona sakladım...

Karamelize Bademli Çilek Salatası


Lezzetli ve enerjik bir seçim için bu salatayı tercih etmenizi öneririm. Atom salata, çilek ve karamelize bademlerin üzerine ballı olduğunu tahmin ettiğim sos eşlik ediyor. 

Portakallı Ispanak Salatası


Ispanak ve portakalı bir arada hiç düşündünüz mü? Ispanak acılığı hissedilmeden portakalın tatlı mayhoşluğuyla her çatalda sağlık hissediyorsunuz...

Bir İtalyan'a gelmişken Espresso içmeden kalkmak olmaz!

  
İçimi kolay bir Espresso yanında mekanın adına
yakışan lezzetli kurabiyeler.

Casa İtalyancada Ev demekmiş.


Mekanın girişinde asılı bu saat bence Chef Gevanio ve mekanını açıklamaya yetiyor.

Neden Casa Caffe Ristorante ?

Gerçek bir İtalyan pizzası yemek için...

Karamelize bademli çilek salatısı gerçekten çok lezzetli demiş miydim...

Mekan fotoğrafları





Sirkeci tramvay istasyonu civarında Hocapaşa Camii sorarsanız kolayca bulabilirsiniz mekanı.

Adres: Hocapaşa Mah. Hocapaşa Cami Sk No:2 / Sirkeci
0212 528 3868

 Bize destek olmak istersen yapman gerekenleri Destek Ol sayfasında bulabilirsin. 
Sosyal medyada takip etmek istersen:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pages