Türkiye'nin İlk ve Tek Balık-Ekmek Zinciri! Dardenia Fish + Sushi - Lezzet Elçisi <script async='async' crossorigin='anonymous' src='https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1500064663966349'></script>

Türkiye'nin İlk ve Tek Balık-Ekmek Zinciri! Dardenia Fish + Sushi

Paylaş




Öğlen yemeği için Nişantaşı'nda ne yesem diye şöyle bir dolanırken Teşvikiye Cami arkasında Dardenia Fish + Sushi restoranı dikkatimi çekti… Adı hiç yabancı gelmese de bugüne kadar gitmeye hiç fırsatım olmamıştı. Meğerse Dardenia Fish aslında hepimizin bildiği, severek tükettiği, yıllardır evlerimize ve midemize giren Dardanel firmasının restoran zinciriymiş. Bunu da öğrenince içim rahatladı çünkü bilmediğimiz bir yerde deniz mahsüllerini tüketmek baya bi tehlikeli olabiliyor. İlk izlenimlerim menüsündeki çeşitliliğiyle Dardenia piyasadaki balık fast food açığını bir güzel kapatmış.


Kocaman menüsünde ekmek arası lezzetlerden, porsiyon balıklara, sushilerden midye çeşitlerine tam anlamıyla yok yok! Dikkatimi çeken ilk şeylerden biri sunum olarak karton servisler kullanmaları oldu. Bu, bulaşıklar için harcanacak tonlarca su ve kesilecek binlerce ağaca (geri dönüşümle) engel olmak demekti. Tebrikler Dardenia Ailesi, sizi kutlarım!


Yemeklere gelirsek, başlangıç olarak 'Güvenilir Midye Dolma' ve yanına da 'Dinamit Karides' istedim. Özel acı sosuyla tempura karidesin lezzetine hayran kaldım! Daha önce de severek tükettiğim karides fiyat performans olarak diğerlerine fark atar. Sadece Dinamit Karides’le karnımı doyurup kalkabilirdim o derece lezzetliydi ama bir sürü şey vardı menüde ve onları keşfetmezsem bir şeyleri kaçıracağımdan hiç şüphem yoktu…


Midye Dolmasına güvenilir demelerinin sebebi Çanakkale’den dondurularak gelen midyenin burada servis edilmeden önce sıcak suyla temizleniyor olmasıymış. Midye dolma da bu şekilde sıcak servis edilerek hoş bir farklılık yakalanmış.


Lezzetine hayran kaldığım bir diğer yemek ise ‘Wall Street Jumbo Karides Sandviç’ti. İçerisindeki kocaman karidesleri, özel acı sos ve peynir sosuyla birleşince farklı bir tat kombini yaratmış. ‘Wall Street Jumbo Karides Sandviç’ hem midemi hem de kalbimi feth etti. Adının neden Wall Street olduğunu bilmiyorum ama bileniniz ya da tahminini olan varsa yorum olarak bırakırsanız sevinirim.


Mutlaka tatmanız gerektiğine inandığım bir diğer lezzet ise ‘Ton Bonfile Izgara Ekmek Arası’.. Yumuşak Dardenia ekmeği içerisinde ızgara edilmiş enfes bonfile şeklinde ton balığı, özel tartar sos ve karamelize soğan. Yanına patates yerine salata istedim.


Riske girmeyi sevmeyenler içinde tabi ki olmazsa olmaz kocaman ‘Fish and Chips’te menülerinde mevcut. Olur olmadık yerde Fish and Chips yiyen dostlarım gelin bir de burada yiyin karar sizin diyorum başka da bir şey demeye gerek duymuyorum…


Benim için en özel olanı en sona sakladım. Çünkü müthiş bir sushi aşığı değilim ve bu yüzden de sushiyi her yerde yiyemiyorum. Burada ‘Dardenia Sushi Menü’yü görünce deneyelim dedim. İçerisinde 4 ayrı 16 parça sushi bulunuyor. Bunlar; 4 New York Roll, 4 California Roll, 4 Kani Maki ve 4 Boom Roll. Sushilerini genel olarak lezzetli bulduğumu ama sıcak servis edilen 4 Boom Roll’a âşık olduğumu söyleyebilirim… Dardenia’nın Uzak Doğulu sushi şeflerine selam olsun! 

Kalite ve güvenilirliğine emin olduğumuz Dardanel’in çok iyi bildiği deniz ürünleriyle, maharetli şeflerini birleştirdiği restoranında ürünler baya bi lezzetli. Ayrıca adı büyük, porsiyonu küçük, hesabı ise kazık gibi olan sushicilerdense buraya gönül rahatlığıyla gidilir…


12 Şubeye ulaşan Dardenia'ların online sipariş ağı da oldukça geniş.
 Bu lezzetleri evinizin rahatlığında yemek isterseniz de  http://onlinesiparis.dardenia.com/ 'dan online sipariş verebilirsiniz.

Bize destek olmak istersen yapman gerekenleri Destek Ol sayfasında bulabilirsin. 
Sosyal medyada takip etmek istersen:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pages